Rajattomat-ryhmä

Rajattomat on ryhmä ihmisiä, joita yhdistää alkoholiriippuvuus. Ryhmän sähköpostilistalle voi liittyä kuka tahansa, jolla on halu lopettaa juominen. Voit myös olla jo raitistunut ja saada ryhmästä tukea raittiuteesi.

Rajattomia olemme monellakin eri tavalla. Yhteistä meille on, että meidän on ollut joskus vaikea tunnistaa rajoja alkoholinkäytössämme. Toimintaamme eivät myöskään rajoita maantieteelliset, ideologiset tai uskonnolliset rajat.

Rajattomat on 12 askeleen hoito-ohjelmaan (AA) nojaava vertaistukiryhmä. Kaikenlaiset muutkin näkemykset ovat tervetulleita ryhmässä. Uskomme, että kaikki keinot yrittää lopettaa juominen ovat hyviä ja kannatettavia.

torstai 11. kesäkuuta 2020

Rajattomat on toiminut viisi vuottaOnneksi olkoon meille Rajattomille, olemme kesäkuussa 2020 toimineet viisi vuotta!

Alun perin muutama alkoholismista toipuva henkilö perusti Rajattomat voidaksemme netin välityksellä saada ja antaa tukea raitistumiseen. Myöhemmin lisäsimme ryhmän Suomen AA:n ryhmäluetteloon Nettiryhmät-otsikon alle.

Vuosien varrella on ollut sekä vilkkaampia että hiljaisempia jaksoja. Useampi henkilö on kertonut saaneensa kipinän raitistumiseen Rajattomien kautta. Moni meistä on hakeutunut nettiryhmän lisäksi myös paikallisiin AA-ryhmiin. Rajattomiin on liittynyt myös ennestään raittiina olleita ihmisiä, jotka ovat halunneet kokeilla myös nettiryhmää tukimuotona. Ulkomailla tai syrjäseuduilla asuvat ovat hyötyneet Rajattomista, jos vaikka suomenkielistä vertaistukea ei ole ollut lähellä tarjolla.

Rajattomissa on mukana tällä hetkellä 30-40 jäsentä. Joukkoomme kuuluu kaikkia ikäluokkia ja eri sukupuolia edustavia ihmisiä. Toimintaamme on kuulunut myös livetapaamisia Helsingissä erikseen sovittuina ajankohtina. Kokoonnumme Skypessä säännöllisesti ja Rajattomilla on sähköpostilistan lisäksi myös Whatsapp-ryhmä. Jokainen voi valita tavan olla Rajattomissa mukana, vaikkakin toivomme kaikkien kuuluvan vähintään sähköpostilistalle saadaksemme varmistettua tiedonkulun. 

Olemme Rajattomia paitsi alkoholinkäytön suhteen, myös siten, että meitä ei sido muutkaan, kuten poliittiset, uskonnolliset tai maantieteelliset rajat. Periaatteenamme on keskustelu rakentavassa, tukevassa ja kannustavassa hengessä. Jokainen saa raitistua omalla tavallaan.

Tervetuloa uusillekin ihmisille kulkemaan kanssamme raittiina päivä kerrallaan!

Ei kommentteja: